Tidslinje - Nyttårsball 2018

Trollmannssamfunnet kan endelig puste ut. Etter flere år med opptrappende konflikt, dødseterangrep, forsvinninger, og en magiminister som har lukket øynene for det hele, har roen endelig senket seg over det magiske samfunn. Det siste angrepet på Galtvort markerte også slutten på Bloeufs karriere - Grimst er nå innsatt som magiminister. Azkabans celler er fulle, og dørene låst. Både elever og lærere bærer med seg sorg etter slaget om Galtvort, men rektor Humlesnurr hjelper skolen med å komme seg på beina, og gå en lys tid i møte - selv om det ble noe forvirring da Nico Wolverhampton og Ruby Reed ikke var tilstede. Tryllestaven til Reed ble funnet. Også Galtvang bærer preg av at mørket som har ligget over samfunnet den siste tiden er løftet. Dødsetere og desperanter er borte fra gatene, og handelsstanden ser frem til å ta i mot både elever og landsbyboere i tiden som kommer.

Elevene vil nå få oppleve de ulike butikkene Galtvang har å by på.

Hvem kunne vel ikke tenke seg å smake på alt slikkeriet de har i Honningslurp?

Eller apestrekene de selger i Zonkos morbutikk? Hva med å nyte en kopp te hos Madam Puslefots te-salong?

Hva med Galthodet? Som under Gnomeoppgjøret i 1612 var hovedkvarteret for hekser og trollmenn. Hvem oppholder seg der? Og vil elevene få se noe til Abriam Humlesnurr?